Välkomna till en ny skidsäsong!

  • 27 aug 2021

Nu är hösten i antågande och nätterna börjar bli kallare. Barmarksträningen har startat med full aktivitet och de äldre åkarna har redan genomfört sina första läger på snö. Nu är vi igång med säsongen 2021/2022 som vi tillsammans ska göra till den bästa säsongen någonsin!

För att utvecklas som skidåkare gäller det att träna i hög omfattning samt att ”träna rätt”. Det är på våra snöläger som vi ser den största utvecklingen som skidåkare och det är viktigt att deltaga på så många läger som möjligt. Men för att bygga en stabil plattform är det även viktigt med barmarksträning så att vi bygger kondition, koordination, spänst och styrka. Hoppas att ni dyker upp på så många pass som möjligt!

Våra tre klubbläger är Höstlovslägret, Ungdomslägret och Familjelägret. Som alltid är Zermatt vår ort på höstlovet där vi genomför träning av toppklass för alla åldrar med fokus på organiserad friåkning under överinseende av ytterst kompetenta tränare. Ungdoms- och Familjelägret genomförs detta år i Tänndalen som har mycket starka ambitioner kring tidig skidåkningsstart vilket ger oss stabilitet i lägerplaneringen. Om ni inte hunnit med att anmäla er till dessa läger så gör det snarast! 

I Täby Slalomklubb får alla som vill tävla hur mycket de vill och klubben står för kostnaden. Bakgrunden är att vi vill att våra åkare ska ställa upp i tävlingar så ofta som möjligt eftersom det ger viktig erfarenhet och vi vet att frekvent tävlande ökar glädjen i tävlandet och avdramatiserar det som ibland kan upplevas som alltför nervpirrande. Vi ser dock att vissa åldersgrupper tävlar mindre än andra och uppmaningen är att anmäla er till så många tävlingar som möjligt. Vi tävlar för att göra vårt bästa och så länge som vi gör vårt bästa så har vi gjort en lyckad tävling. Om ni är osäkra på värdet av att tävla så tag en diskussion med någon av våra seniora tränare som har bakgrund som elitåkare!

Vi har även bytt redovisningsbyrå till Kansliet AB vilket är samma företag som står bakom medlemssystemet KanslietOnline. Uppmärksamma medlemmar har säkert redan märkt att vår publika webbsajt www.tslk.se numera finns som del i detta system.

Klädkommittén har valt Huski som ny leverantör av klubbkläder och vi vill tro att det är vi som har inspirerat svenska alpina landslaget att göra samma val. Vi är övertygade om att alla kommer att finna kläderna från Huski av mycket hög kvalitet och dessutom är utbudet i vår nya klubbkollektion större än tidigare.

En annan nyhet är att vi tillsammans med övriga alpina skidklubbar i Stockholm startar Stockholms Alpina Skidgymnasium som blir en del av Stockholms Idrottsgymnasium med start höstterminen 2022. Genom bred förankring i Stockholm kommer vi att erbjuda en högklassig kombination av skidåkningsutbildning och akademiskt fokus som har mycket goda förutsättningar att bli en rejäl succé.

Avslutningsvis vill vi tacka två mångåriga styrelsemedlemmar som efter mycket uppskattade insatser valt att avsluta sina styrelseengagemang. Stort tack till Titti Lundgren och Jörgen Eklund för era enormt fina insatser där ni under flera år gjort positiv skillnad och som inspirerar oss andra!

Nu ser vi fram emot snö och årets säsong och att tillsammans nå toppen!

 

Hälsningar, styrelsen genom Per

 

PS. Vill passa på att tipsa om att Alpingaraget är vår utpekade leverantör av alpin utrustning och alla medlemmar har god rabatt. Alpingaraget har en särdeles hög kompetens och guidar er rätt när det gäller utrustning. Visste ni förresten att Alpingaraget är världens största försäljningsställe av pjäxor och att de har Sveriges mest erkända ”boot-fitter”?