Final för U13 och U14 i Kungberget

  • 13 mar 2022

I helgen genomfördes Lilla världscupens Svealandsfinal för ungdomar födda 2008 och 2009. Tre dagar fyllda med skidglädje och fart. 

Svealandsfinalen är en tävling för åkare i hela Svealand. Totalt tävlar runt 300 åkare i slalom, storslalom och super-G. Tävlingen i år arrangerades av Gävle Alpina & Kungsbergets Alpina och genomfördes i Kungberget. Till skillnad från de regionala tävlingarna så genomförs den årsvis för tjejer respektive killar. Under fredagen kördes super-G, igår tävlade åkare födda 2008 i slalom och åkare födda 2009 i storslalom och idag bytte man gren.

Förutom tävlandet är finalen en fest för åkarna och när säsongen börjar närma sig slutet. Ett tillfälle att umgås och träffa åkare från andra delar av landet. I år satte det fantastiska vädret extra guldkant på finalen. 

Bland klubbens åkare lyckades Julia i U14 köra hem en 11:e plats i både super-G och slalom och Axel B en mycket fin 7:e plats i slalom samt en 12:e plats i super-G och en 13:e plats i storslalom. Stort grattis till er och till alla er andra som utmanade backarna och banorna.