Rapport från årsmötet och säsongen som gått

  • 21 jun 2022

Den 7 juni genomfördes klubbens årsmöte för verksamhetsåret 2021-2022 genom ett digitalt möte på Teams. Läs mer om mötet och om säsongen som precis avslutats.

Årsmötet löpte på i positiv anda och med gott resultat. I år hade årsmötet inga inskickade förslag eller övriga frågor att ta ställning till och med en verksamhet som av våra revisorer konstaterades vara i god ordning blev det ett odramatiskt möte.

Exempelvis redogjorde vår ordförande Per Werngren för årets verksamhetsberättelse och resultat- och balansräkning och stämman röstade igenom styrelsens förslag till medlemsavgifter för kommande säsong. Nivåerna höjs marginellt för att hålla takten med inflationspåverkade kostnader:

  • Enskild medlem, justering från 425 kr till 450 kr
  • Familjemedlemsskap, justering från 850 kr till 900 kr
  • Stödjande medlem, justering från 250 kr till 275 kr

Vidare valdes Per till föreningens ordförande för en tid av ytterligare ett år och sex ytterligare ledamöter i styrelsen var uppe till val på årets stämma - Erik Karlin, Håkan Johansson, Andreas Ahlqvist, Åsa Alsén, Magnus Wärle och Marcus Rosenborg. Vi hälsar särskilt nytillskotten Åsa, Magnus och Marcus varmt välkomna och det innebär att föreningen har följande styrelse och ansvarsfördelning kommande säsong:

Per Werngren, ordförande

Jonas Billberg, sekreterare & vice ordförande

Erik Karlin, kassör

Andreas Ahlqvist, materielansvarig

Åsa Alsén, lagledaransvarig

Rickard Sundbom, tävlingsansvarig

Magnus Wärle, tränaransvarig

Marcus Rosenborg, sponsoransvarig

Håkan Johansson, utbildningsansvarig

Malin Hedmark, lägeransvarig

Vi vill även passa på att rikta ett stort tack för de insatser som avgående styrelsemedlemmarna fMaith Runebrant och Emelie Björkwall gjort för klubben.

Nedan följer ett utdrag ur årets verksamhetsberättelse.

---------

Säsongen 2021/2022 var den första på flera år som inte påverkades i större omfattning av Corona-pandemin och vi fick dessutom uppleva en rekordtidig start i Väsjöbacken, där vi haft goda förhållanden under hela vintern. På tävling har våra åkare hävdat sig mycket väl i samtliga åldersgrupper med många framstående placeringar - i LVC, på USM, på FIS-tävlingar och på Masters VM. För första gången på flera decennier hade vi denna säsong även en åkare - Hilma Lövblom - som tävlande i OS, vilket vi såklart är mycket stolta över.

Vi har även arrangerat flertalet tävlingar, lokalt i Väsjöbacken, Ramundberget, Björnrike och i Åre. Vi kan konstatera att vi har en väl intrimmad tävlingsorganisation med hög kompetens men vi behöver fokusera på återväxten bland medlemmarna så att vi kan bibehålla vår goda kapacitet att arrangera tävlingar.

Klubbens medlemsantal har under verksamhetsåret varit cirka 1100 personer där flertalet utgörs av familjemedlemskap. Antalet medlemmar i de yngre ungdomsklasserna har fortsatt att öka och aktiva barn och ungdomar säsongen 2021/2022 har uppgått till cirka 270 st.

Även denna säsong har extra medel för träning avsatts för att stärka upp tränarbemanningen, vilket syftar till att öka träningskvaliteten för alla åkare och för att kunna ge nytillkomna raceåkarna en bättre start. Under säsongen har vi haft 7 avlönade tränare, 5 ungdomstränare och 38 föräldratränare. Fortsatt satsning på intern och extern utbildning har gjorts.

Klubben har arrangerat många träningsläger och dagsträningar under året. Bland annat tre läger med inomhusåkning i Tyskland, Höstlovsläger i Zermatt, Novemberläger, Ungdomsläger i november och det traditionsenliga Familjelägret i december. De tre sistnämnda var förlagda till Tänndalen/Hamra som är vår nya bas i Funäsfjällen. Barmarksträningen för de äldre åkarna startades redan i maj och grupperna erbjöds då ett till tre barmarkspass i veckan beroende på ålder. De flesta grupperna har även haft ett eller flera barmarksläger.

Styrelsens fokus under verksamhetsåret 2021/2022 har varit att fortsätta säkra en verksamhet präglad av ordning och reda samt ha ett stort intäktsfokus i syfte att utveckla verksamheten. Under året har styrelsen fortsatt att göra ett stort antal investeringar i ytterligare förbättrad träningsverksamhet.

På den administrativa sidan har styrelsen, tillsammans med en ny redovisningsbyrå, implementerat nya system för redovisning och uppföljning. Detta första år har fungerat väl, men styrelsen bedömer att det kommer att fungera ännu bättre när styrelse, ledare och tränare har blivit mer vana vid och inkörda på de nya rutinerna.

När vi nu stänger verksamhetsåret kan vi konstatera att klubben även under den här säsongen har kunnat hålla en god ekonomi. Vi har därmed en stabil ekonomisk grund och kan gå vidare, även under nästa säsong, med de sportsliga satsningar vi önskar att göra.

---------

Nu är det dags att ta sikte på och fortsätta jobbet med förberedelser inför kommande säsong. Tillsammans tar vi oss till toppen!

Styrelsen, genom Jonas Billberg