Läger

Under försäsongen läggs grunden för säsongen. Därför arrangerar klubben ett antal klubbläger. Ett helgläger motsvarar ca 8 veckors träning i Väsjöbacken. Framför allt i de yngre grupperna är det viktigt att åka mycket skidor. För att utvecklas som utförsåkare är det viktigt att delta så många läger dagar som är möjligt.

Klubben arrangerar både klubbläger och gruppläger. För TSLK:s klubbläger (f.n. Höstlovsläger, Ungdomsläger, Familjeläger och Vårläger) ingår kostnaden för tränare i ordinarie träningsavgiften. För övriga läger tillkommer en träningsavgift för att täcka delar av tränarnas omkostnader.

Mer information om lägren och datum för kommande klubbläger finner du här.

Klubbläger

TSLK Familjeläger vänder sig till hela familjen och är för många första mötet med Täbys lägerverksamhet. TSLK Familjeläger har aktiviteter för hela familjen och stor vikt läggs vi sociala aktiviteter för att skapa samhörighet och för att nya medlemmar ska känna sig välkomna i klubben. Precis som på övriga läger ligger vikten på att skapa bästa möjliga förutsättningar för träning. Det innebär att alla vuxna ska räkna med att bidra och assistera vid måltider, aktiviteter och träning. Familjen bor ihop. Trots namnet umgås föräldrar och barn begränsad tid med sin egen familj. Fokus ligger på TSLK-familjen.

TSLK Höstlovsläger vänder sig till åkare från U10 och uppåt, men även U8 har varit med och utvecklat sin skidåkning och haft kul. Höstlovsläger genomförs i Zermatt och eftersom det för många är säsongens första läger är det mycket friåkningsövningar blandat med banträning. Anmälan till lägret läggs ut tidigt så att det ska gå att boka billiga flygbiljetter. Så håll ögon och öron öppna! Tidig anmälan är en möjlighet och inget krav. Yngre barn som vill åka själva på Höstlovslägret bör ha deltagit på detta tidigare med förälder eller annan närstående vuxen innan man åker med klubbfadder.

TSLK Ungdomsläger vänder sig till åkare från U12 och uppåt. Från U14 förväntas ungdomarna klara sig själva på läger. På Ungdomslägret tränas alla barn att klara sig själva och de äldre bor med sina träningskompisar. Föräldrar som är med på lägret förväntas bo med och coacha flera barn än de egna.

Gruppläger arrangeras av respektive grupp.

TSLK Ambitionsläger riktar sig till de ungdomar som har hög ambitionsnivå och vill träna mer än det som erbjuds i klubbens grundutbud av försäsongsläger.

 

I menyn till vänster hittar du länkar till aktuella läger etc för respektive grupp.


U12
U10
U8
U14
U16
FIS