TSLK Fartdräkt

Täby Slalomklubb har för säsongen 2024 tagit fram en ny fartdräkt och vi går från den tidigare vita dräkten till en mörkblå med vita detaljer som högerärmens revär som har inspirerats av vår logotyp.

Klubbens fartdräkt levereras liksom tidigare av BeyondX och finns i flera varianter, med eller utan skydd, godkända för FIS-tävlingar eller ej godkända.

Den ej FIS-godkända dräkten sys i ett så kallat "Low-Pill"-tyg som skall minska risken för noppor. Det tyget är i gengäld lite mindre stretchigt och släpper inte igenom tillräckligt med luft, varför det inte är godkänt på FIS-tävlingar.

Till hjälp kan man också använda storlekstabellen som finns på BeyondX hemsida.

Beställning

Beställning av fartdräkt kan göras när som helst under året i BeyondX:s webbshop och leveranstiden är normalt cirka 3-4 veckor. Priset beror på modell och storlek och syns i webbshoppen. Betalning sker direkt till BeyondX.

Klubbregler fartdräkt

Vi uppskattar om du tävlar i klubbens fartdräkt eftersom vi ser att det skapar en enhetlighet som visar styrkan i Täby Slalomklubb. 

Vi ger alla åkare möjligheten att välja om man åka i klubbens fartdräkt eller ej. För att stimulera användandet av klubbens fartdräkt har vi sedan säsongen 2017/2018 infört följande:

  • För åkare i U12-Juniorer så betalar klubben alla startavgifter (vissa undantag för Juniorer) för de som tävlar i klubbens fartdräkt.
  • För åkare i U12-Juniorer som tävlar i andra fartdräkter faktureras startavgifter till åkaren.
  • Det är åkarens ansvar att meddela lagledare innan tävlingstillfället ifall de väljer att inte åka i TSLKs fartdräkt
  • Äldre modeller av klubbens fartdräkt räknas som godkända alternativ.

Egna sponsorer och anpassningar

Täby Slalomklubb vill gärna främja möjligheten för medlemmarna att skaffa egna sponsorer och ger därför möjlighet att exponera dessa på fartdräkten. Alla egna sponsorexponeringar skall godkännas av styrelsen med avseende på att dessa inte strider mot klubbens inställning eller innehåller budskap som strider mot våra eller andra organisationers regler osv. Sponsorexponeringarna skall också följa gällande reglementen, t ex FIS. Ansvaret för detta ligger på den enskilda medlemmen och inte klubben eller dess representanter.

Vissa möjligheter till egna anpassningar av passformen kan erbjudas mot pristillägg, t ex något insydda ärmar och rygg.

För anpassningar och exponering en egen sponsor kontaktar du Marcus Skoog på BeyondX så att de kan rita upp ditt förslag. För egna sponsorer skicka BeyondX  sedan detta till Täby Slalomklubbs styrelse för godkännande innan fartdräkten skickas för tillverkning.

Frågor om fartdräkten kan ställas till:

tslk.teamwear@gmail.com