Om TSLK

Täby Slalomklubb är en av Sveriges största slalomklubbar. Vi har idag drygt 1000 medlemmar varav cirka 300 aktiva åkare, primärt i ungdomsklasserna. Vi bedriver en inkluderande verksamhet där alla får vara med på samma villkor. Vi är stolta över att ha lika många tjejer som killar som tränar tillsammans i olika åldersgrupper från sex års ålder så länge man vill. Klubben har flera ungdomar på olika skidgymnasium och även på landslagsnivå.

Dessutom har vi många engagerade föräldrar på olika positioner i klubben såsom i styrelsen, som tränare, lagledare eller i andra viktiga roller. Vi är en ideell idrottsförening som bygger på medlemmarnas engagemang och intresse. 

Klubben har som målsättning att förena breddverksamhet med tävlingsinriktad träning på avancerad nivå och att låta alla ungdomar som vill det och har tillräckliga grundkunskaper i skidåkning delta i vår träning. Målsättningen är att så många som möjligt ska vilja fortsätta att träna och tävla långt upp i åldrarna.

Vi erbjuder träning under hela skolåret. Under höst och vår tränar vi koordination, rörlighet, kondition och styrka utan skidor för att vara i fin form när skidsäsongen startar. 

Föreningen har en lång historia av att arrangera tävlingar ända upp till SM-nivå. Idag är klubben arrangör av både ungdomstävlingar i Stockholmsområdet samt av Sveriges största FIS-tävlingar för juniorer och äldre. 

Historien om Täby Slalomklubb tar sin början 1966, då ett gäng entusiastiska skidåkare började träna slalom i Mosstorpsbacken i Täby. Under 70- och 80-talen växte föreningen kraftigt och hörde till en av de större och mest framstående i Stockholmsområdet, med flera landslagsåkare och en bred tävlingsverksamhet för ungdomar.

Under många år var föreningens hemmaarena Ullnabacken, strax norr om Arninge och först sent 90-tal flyttades föreningens verksamhet till nuvarande hemmabacke, Väsjöbacken i Sollentuna.