Nyheter

Nya framgångar för juniorerna

  • 20 dec 2021

Framgångarna haglar för klubbens FIS-åkare. I lördagens storslalom i Duved var det tre Täby-tjejer bland de sju bästa, med Tindra Bergstrand som segrare, Mathilda Eklund som trea och Ida Hellström som sjua. Tindra följde upp med ny seger dagen efter med Mathilda på en sjätte plats.

Oskar Gillberg fortsätter skämma bort oss med fina placeringar. I söndagens slalomtävling i norska Bjorli körde Oskar in som trea. Det var fjärde pallplatsen på åtta dagar.

Grattis till er alla!

Familjelägret 2021

  • 13 dec 2021

Fler än hundra familjer drog norrut

Ända till ski-lodge vid Hamrafjälls slut 

Vi sa hej till det grå

För den snö vi ska få

I tre härliga dagar på glid och i medlut

 

Vinkla in, tryck på yttern och böj som bananen

Aningen märkligt tyckte vissa av barnen

Men vi provar väl då

Parallellt ska man stå

Stora svängar på rad, var det hela planen? 
 

Medaljregn över TSLKs FIS-åkare

  • 13 dec 2021

Helgen blev en riktig medaljfest för två av klubbens FIS-åkare. Oskar Gillberg startade med en andraplats i storslalom på Svenska Spel Alpine Elite Tour i Klövsjö - Sveriges högsta serie inom alpin skidåkning. Han följde upp det med ytterligare en andraplats på söndagens storslalom. Under säsongen 2021/2022 avgörs cupen under sju tävlingshelger runt om i Sverige. 

Hilma Lövblom knep en tredjeplats i europacupens tuffa storslalom i italienska Andalo. Det var Hilmas tredje pallplats i europacupen. Vi ser fram emot att följa våra fantastiskt duktiga åkare under säsongen. 

Läs mer om tävlingen i Klövsjö här: Fjolårsvinnaren starkast i tajt Svenska Spel Alpine Elite Tour i Klövsjö - Alpint - Svenska Skidförbundet (skidor.com)

Läs mer om europacupen i Andalo här: Hilma Lövblom på Europacuppallen - trea i tuffa Andalo - Alpint - Svenska Skidförbundet (skidor.com)