Helg med full fart i pisterna

  • 8 feb 2022

Vilken helg! Det märks att säsongen är igång för fullt. Hundratalet starter i alla klasser från U10 till juniorerna, klubben som arrangör av både LVC-kval för U14 och USM-kval för U16 i storslalom och mycket spänning, skidglädje och fina prestationer. Här ett axplock:

Våra U10:or körde Stockholms Race i storslalom i Väsjöbacken och visade verkligen att de bemästrar branten. Bland tjejerna placerade sig Tilda Enander på en tredjeplats med Ronja Baecklund, Klara Bergquist, Vilda Thurén, Molly Carstam och Emma Hasselgren alla bland de tio bästa för dagen. På killsidan lyckades Oscar Bouvin och Adam Plannthin ta pallplatser tätt följda av Folke Sundbom och Gustav Joelsson Ström. Därutöver många fina prestationer hos alla andra åkare.

Våra coola U10 herrar och damer inför lördagens tävling i Väsjöbacken.

Våra modiga U12:or testade på sina första två super-G-tävlingar i Flottsbrobacken i Huddinge på utmanande underlag. Alla gjorde fantastiska insatser. Bland tjejerna lyckades Josefin Huss knipa två pokaler med en tionde plats i första tävlingen och en sjunde i andra. Även Louise Aspelin hade en riktigt bra dag med sextonde respektive åttonde plats. På killsidan lyckades Melvin Carstam knipa hela två andraplatser och Bo Sundbom och Anton Bouvin ta en fjärde respektive sjunde plats i andra tävlingen.

U14 körde två storslalomtävlingar i Nolby söder om Sundsvall, där Täby slalomklubb och Saltsjöbaden slalomklubb samarrangerade. Så härligt att se att avståndet inte avskräcker åkare och föräldrar, utan att närmare 70 killar och lika många tjejer tog sig till start. Åkarna fick två fina dagar med fantastiska förhållanden i strålande sol. Klubbens Julia Kjellmodin-Hansen hade en riktig panghelg med två övertygande segrar och Alexander Plannthin tog två sjundeplatser.

Klubbens funktionärer beskådar backen inför lördagens storslalom i Nolby.

U16 körde fyra USM-kval på tre dagar i Björnrike. TSLK stod som värd tillsammans med Lidingö SK, Järfälla Alpina och Huddinge SK. Våra åkare lyckades mycket väl där Jaquline Öqvist, Hampus Berg-Lundgren och Viggo Starrost Björnrike åkte hem med två pokaler vardera och Viggo Starrost, Rasmus Dahlgren och Sebastian Billberg fick med sig ett lag-DM silver. 

U16 besiktigar banan i Björnrike.

På juniorsidan fortsätter Tindra Bergstrand att skämma bort oss med fina placeringar. Den här gången en fin femteplats i storslalom i Hassela.

Helgen kröntes förstås av Hilma Lövbloms start i OS i Yanqing i Kina när helgen övergick till måndag. Hilma låg 27:a efter första åket och tog sig vidare till andra åket. Hilma satsade för fullt och hade riktigt fin åkning när hon fastnade med armen mellan käpparna och tvingades bryta. Riktigt synd, men vi vet vad Hilma går för och längtar redan efter att få se henne på nytt i OS-sammanhang om fyra år.

Det är så roligt att få vara del av den fina Täby slalomklubbsandan där våra barn och ungdomar peppar varandra i både framgång och motgång och har roligt både i backarna och utanför. Där våra tränare brinner för att utveckla våra barns skidåkning, men också för att skapa en fin gruppkänsla. Där föräldrarna alltid finns till hands att rycka in där det behövs och inte bara hejar på och stöttar sina egna barn utan hjälps åt att driva och utveckla hela Täby-slalomklubbfamiljen. Nu slipar vi kanterna och siktar mot nästa helg!