Välkomna till säsongen 2022-2023!

  • 29 sep 2022

Välkomna till säsongen 2022-2023!

Nu har den nya säsongen satt fart och det känns härligt! De äldre grupperna har haft sina första snöläger i Juvass, Wittenburg och Oslo och alla gruppers barmarksträning är nu igång!

Enastående god stämning på barmarksträningen i Ensta Krog och Mosstorpsbacken när flera åldergrupper tränar samtidigt! Nästan lite trafikkaos och det märks tydligt att vi är en av Täbys största idrottsföreningar!

Barmarksträningen är viktig inte bara för styrka, balans, kondition, explosivitet och skadeprevention utan även för att det är här vi bygger teamet! Att vara med på barmarksträningen gör att gruppen svetsas samman och alla lär känna varandra vilket är nog så viktigt för den allmänna glädjen! Hör av er till en kompis som ni inte sett på träningarna och be hon/han komma på nästa pass! Ju fler vi är som tränar – desto roligare och bättre gruppdynamik får vi!

I år satsar vi extra hårt på att vidareutbilda våra tränare och vi har även förstärkt med fler professionella tränare. Allt i syfte att säkerställa god kvalitet för våra ungdomar.

Vi vill även sprida kunskapen om möjliga lägerorter så att alla lagledare har tillgång till klubbens samlade erfarenheter och slipper ”uppfinna-hjulet-på-nytt”. Man kan kalla det för en del av vårt strukturkapital! Som ett led i detta arbete har vi sammanställt ett lägerortsdokument som lagledarna kommer att hålla uppdaterat tillsammans med vår lägeransvarige Malin Hedmark och lagledareansvarige Åsa Alsén.

Som tidigare arbetar vi med tre kategorier läger och de benämns Klubbläger, Gruppläger och Ambitionsläger. Den stora skillnaden mellan lägertyperna är graden av subvention från klubben, lägrets storlek och om lägret planeras centralt eller av en enskild åldersgrupp.

Våra största läger heter Klubbläger och i år har vi fyra sådana. Närmast i tid ligger Höstlovslägret i Zermatt där vi har knappt 100 anmälda hittills. Snön har redan börjat falla i Zermatt och förutsättningarna ser mycket goda ut. I år kryddas Höstlovslägret av möjligheten att se både damernas och herrarnas störtlopp som är en del av Världscupen.

På senhösten när det kommer snö i Sverige så genomför vi våra läger i Tänndalen och dessa är Novemberlägret, Ungdomslägret, Familjelägret samt Förlängda Familjelägret. Tänndalen är som bekant numera vår huvudort för svenska läger. Det är på våra läger som våra ungdomar utvecklar skidåkningen och vi ser en tydlig koppling mellan förbättrad skidåkningsteknik och antal träningsdagar. Våra tränare säger ofta att två läger ger mer skidkunskap än hela säsongens kvällsträningar i Väsjöbacken. Så glöm inte bort att anmäla er!

Passar även på att påminna om att vi sedan flera år tillbaka har en policy att från U12 och uppåt så behöver man tävla i klubbens fartdräkt för att få startavgifter på tävlingar betalda. Begagnade fartdräkter finns i klubbens köp/sälj-grupp på Facebook och nya beställs på klubbens hemsida där ni behöver beställa i god tid så att ni får leverans i tid till säsongens tävlingar.

Den 12:e november hålls Skidbytardagen vilket är en återkommande händelse som går längre tillbaka i tiden än någon minns. Även i år håller vi till i Täby RacketCenter och vi ser fram en härlig och viktig dag där alla behöver hjälpas åt med arrangemanget.

För att kunna tillhandahålla en god och stimulerande miljö i syfte att utbilda duktiga alpina skidåkare är det viktigt att alla föräldrar är med och bidrar. Det finns oerhört många arbetsuppgifter i våra åldersgrupper där det inte spelar någon roll om man vet hur man gör en skärande sväng eller inte utan här värdesätts istället viljan att hjälpa till mer än alpin kunskap. Fråga gärna era ungdomars lagledare hur ni på bästa sätt kan hjälpa till – det kommer att uppskattas och avlastar alla de som idag sliter hårt! Tillsammans tar vi oss till toppen är som bekant vårt mantra!

Med hopp om en strålande säsong och tack för att ni är alla är medlemmar i världens bästa alpina skidklubb!

 

Hälsningar, styrelsen genom Per